24/7 bereikbaar
Geen boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • Ideal
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
Boek jouw vakantie zonder zorgen: lees hier alles over jouw vakantie tijdens corona.

Vakantie Slovenië

Slovenië is een veelzijdige vakantiebestemming! Van prachtige natuur en heel veel grotten tot pittoreske middeleeuwse stadjes.

Schitterende natuur
Indrukwekkende grotten
Rijke historie
Sorteren op prijs, oplopend
Vakantie Slovenië

Ontdek de prachtige natuur en gezellige steden van Slovenië.

Vakantie Slovenië-1
Vakantie Slovenië-2
Vakantie Slovenië-6
Vakantie Slovenië-3
Vakantie Slovenië-4
Vakantie Slovenië-5

Slovenië is misschien niet de populairste vakantiebestemming van Europa, maar dat doet niets af aan de schitterende natuur die je er tegenkomt. Vooral liefhebbers van natuur en cultuur kunnen zich hier helemaal uitleven! Of je nu op zoek bent naar actie, wintersport of een korte citytrip, Slovenië biedt voor ieder wat wils!

Slovenië is perfect voor een actieve vakantie! Je vindt er namelijk kloven, meren, watervallen, karstformaties en grotten. Daarnaast heb je er de ruige bergen van de Julische Alpen. Wist je dat 58% van de oppervlakte van Slovenië bebost is? Daarmee is het, op Zweden en Finland na, het groenste land van Europa!

Één van de bekendste bezienswaardigheden in Slovenië is het Meer van Bled. Het meer ligt tussen de Karawanken en de Julische Alpen en in het midden ligt een eilandje met de Maria Hemelvaartkerk. Loop rond het meer, geniet van de schoonheid en het helderblauwe water!

Nog een absolute mustsee zijn de grotten van Škocjan. De Reka rivier heeft een diepe kloof uitgesleten waardoor je de ondergrondse canyon kunt ontdekken. Het bekendste grottenstelsel van Europa zijn de grotten van Postojna. Deze grotten staan bekend om de imposante druipsteenformaties. Doorkruis de grotten met een treintje of ontdek ze te voet! Daarnaast mag een bezoek aan de hoofdstad Ljubljana zeker niet ontbreken, ontdek de interessante cultuur en bewonder prachtige kastelen! 

Er is weinig massaproductie in Slovenië, het land is groen, letterlijk én figuurlijk. Er wordt gekookt met lokale producten uit het seizoen en de bevolking heeft waardering voor dier, natuur en eten. Veel mensen hebben een tuin waar ze hun eigen groenten verbouwen.

In de bergen van Slovenië is de keuken vergelijkbaar met die van Oostenrijk: apfelstrudel, grote pullen bier, zuurkool met worst, puree en veel vlees, maar het eten aan de Adriatische kust is compleet het tegenovergestelde. Hier komen veel Italiaanse invloeden voor en er wordt veel vis gegeten. Ook granaatappels groeien hier veel. Verder kent Slovenië een aantal nationale specialiteiten zoals gevulde pasta: Zlirofi, vissoep: Brodet en braadworst: Kranjska klobasa. Een geliefd meelgerecht is Zganci, balletjes van boekweitmeel. Het eten is machtig maar voedzaam en vol van smaak!

Slovenië heeft een mediterraan en maritiem klimaat die ervoor zorgen dat het zo goed als het hele jaar door aangenaam is om in Slovenië op vakantie te gaan. Het landklimaat zorgt er weer voor dat Slovenië over prachtige skigebieden beschikt. Door de verschillende klimaten is het land zelf net zo veranderlijk als het landschap. Het kan voorkomen dat aan de kust de zon uitbundig schijnt terwijl het in het binnenland stevig regent.

Slovenië is het enige land ter wereld met het woord LOVE in de naam