24/7 bereikbaar
Geen boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • Ideal
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
Boek jouw vakantie zonder zorgen: lees hier alles over jouw vakantie tijdens corona.

Vakantie Hongarije

Hongarije, een prachtig land waar je een goede mix van natuur & cultuur vindt!

Rijke historie
Heerlijke Goulash soep
Fijne zomerbestemming
Sorteren op populariteit
Vakantie Hongarije

Tijdens een vakantie naar Hongarije geniet je van prachtige steden, mooie natuur en veel gezelligheid!

Vakantie Hongarije-1
Vakantie Hongarije-2
Vakantie Hongarije-6
Vakantie Hongarije-3
Vakantie Hongarije-4
Vakantie Hongarije-5

Hongarije heeft genoeg te bieden voor een heerlijke vakantie! Vooral in de zomermaanden is een vakantie naar Hongarije een feestje! Bezoek bruisende steden en geniet van de rust in de prachtige natuur.  

Als je aan Hongarije denkt, denk je natuurlijk aan Boedapest. Een bezoek aan deze moderne stad is dan ook zeker de moeite waard! De stad bestaat uit een oud deel (Boeda) en een modern zakendistrict (Pest). Samen vormt dit het populaire Boedapest! Wandel langs de Donau en bewonder een van de vele historische bezienswaardigheden, zoals het Millennium Monument en de Citadel van Boeda. Om je vakantie compleet te maken, kunnen we je een bezoek aan een van de badhuizen ook zeker aanraden. De Széchenyi baden zijn misschien wel de bekendste in Boedapest en zijn al meer dan 100 jaar oud! Geniet van een massage of relax bij de zwembaden met een lekker drankje. Een goede manier om je vakantie af te sluiten, toch?!

In de zomermaanden kun je je vakantie in Hongarije doorbrengen bij het Balatonmeer. Dit is het grootste meer van Midden-Europa en kun je goed surfen, vissen of gewoon lekker zonnen aan de rand van het water. Siófok is een sfeervolle badplaats langs het Balatonmeer en kun je genieten van de zon, lekker eten en het bruisende nachtleven. Deze levendige stad is te vergelijken met andere bruisende badplaatsen in Spanje en Kroatië.

Ben jij wel in voor een feestje? Ga dan in augustus naar Hongarije! In Boedapest, op Óbuda eiland, wordt dan het bekendste festival van Hongarije gehouden: Sziget festival. Dit zeven dagen durende muziekfestival is een van de grootste muziekfestivals binnen Europa. Dat wil je natuurlijk een keer meemaken!

Hongarije staat bekend om de Goulash soep, dit zie je op vrijwel alle menukaarten staan. Goulash soep bestaat uit rundvlees, aardappels, uien en paprika. De combinatie van Paprika en rode ui is een typisch onderdeel van de Hongaarse keuken. Hongaars eten is vaak ook sterk gekruid, door gebruik van de Spaanse peper. Het bekendste Hongaarse drankje is de ‘Palinka’, een vruchtenbrandewijn. Dat is het proberen waard!  

De zomermaanden in Hongarije zijn vrij warm. De temperatuur kan dan oplopen tot zo’n 30 graden. ‘s Winters kan het erg koud worden. Regen valt er het meest in de maand juni. Het regent dan kort en heftig. De beste reistijd voor een vakantie naar Hongarije zijn de maanden mei, september en oktober.

De Rubikskubus is een Hongaarse uitvinding, heb jij ‘m al eens op weten te lossen?