24/7 bereikbaar
Geen boekingskosten
 • ANVR
 • Calamiteitenfonds
 • SGR
 • Ideal
 • BanContact
 • Mastercard
 • Visa
 • Amex
Goed nieuws! Boek je vakantie met geldteruggarantie: meer informatie

Geldteruggarantie

Boek nu je vakantie zonder zorgen. Op alle boekingen gemaakt tot en met 30 juni 2021 geldt nu de Geldteruggarantie! Is jouw bestemming twee weken voor vertrek code oranje of rood omwille van COVID-19? Dan annuleert Vakanties.nl jouw geboekte vakantie en wordt jouw (aan)betaling binnen twee weken teruggestort. Er zal dus geen voucher worden uitgegeven. Tot en met 30 juni 2021 valt jouw boeking bij Vakanties.nl onder de Corona Geldteruggarantie.

Boeken zonder risico dus!

Waar wacht je nog op? Bekijk ons aanbod en boek snel! We annuleren de vakantie alleen bij een oranje of rood reisadvies voor alle Nederlandse reizigers, ongeacht de eventuele invoering van een coronapaspoort. De te treffen maatregelen om volgens de voorwaarden van dit paspoort vrij te mogen reizen naar het land van bestemming liggen bij de klant.

Scroll

Is jouw bestemming twee weken voor vertrek code oranje of rood omwille van COVID-19? Dan annuleert Vakanties.nl jouw geboekte vakantie en wordt jouw (aan)betaling binnen twee weken teruggestort. Er zal dus geen voucher worden uitgegeven. Tot en met 30 juni 2021 valt jouw boeking bij Vakanties.nl onder de Corona Geldteruggarantie.

 • De Geldteruggarantie is van toepassing voor jouw vakantie, indien code oranje en rood van toepassing is en met vertrek binnen twee weken. Zodra dit voor jouw boeking geldt, ontvang jij van ons een bericht hierover. Uitgezonderd zijn boekingen gemaakt vanaf 20-05-2021 via FTI: indien er geboekt wordt bij reisorganisatie FTI en de vertrekdatum is binnen 8 weken dan kan er geen gebruik worden gemaakt van Geldteruggarantie. In dit geval gelden de FTI annuleringsvoorwaarden. Vakanties.nl volgt het reisadvies voor de geboekte bestemming, uitgegeven door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Indien het niet mogelijk is naar je bestemming af te reizen, kun je een volledige terugbetaling aanvragen binnen twee weken voor vertrekdatum.
 • Wanneer jouw boeking na 1 februari 2021 is gemaakt geldt er een SGR bijdrage van €5 per persoon vanaf 2 jaar. Deze bijdrage krijg je in het geval van een annulering niet terug.
 • De geldteruggarantie is geldig voor reeds gemaakte en nieuwe boekingen met vertrek vanaf 1 januari 2021. Wil je een nieuwe boeking maken? Dan geldt de garantie voor boekingen met een boekdatum tot en met 30 juni 2021.
 • De hoofdboeker zal de terugbetaling kunnen aanvragen via e-mail vanaf twee weken voor de oorspronkelijke vertrekdatum.
 • Vakanties.nl zal het volledig betaalde bedrag terugstorten binnen twee weken na het ontvangen van de bankgegevens van de hoofdboeker.
 • Heb je je vakantie betaald met een voucher en wordt je reis door ons geannuleerd na 1 januari 2021? Dan ontvang je geld terug in plaats van een voucher.
 • Was het reisadvies voor jouw bestemming 2 weken voor vertrek nog geel, maar wijzigt deze binnen de twee weken voor vertrek toch naar oranje of rood? Ook dan is de geldteruggarantie van toepassing.

Je boekt je vakantie op dit moment met geldteruggarantie. Dat betekent dat jij je geld terugkrijgt als 2 weken voor de vertrekdatum blijkt dat jouw vakantiebestemming een oranje reisadvies heeft. Ook als het reisadvies binnen de 2 weken voor vertrek van geel naar oranje of rood gaat is de geldteruggarantie van toepassing. Boek je meer dan 2 weken van te voren? Dan maakt het reisadvies op het moment van boeken niet uit. Dus stel, je boekt in mei een vakantie naar een bestemming met een oranje reisadvies met vertrek in augustus en deze heeft nog altijd een oranje reisadvies 2 weken voor vertrek? Dan krijg je gewoon je geld terug. Boek je last minute, en vertrek je binnen 2 weken? Dan moet het reisadvies op geel staan op het moment van boeken, anders mag je geen gebruik maken van de geldteruggarantie.

 • Voor last-minute boekingen (vertrek binnen twee weken), die op het moment van boeken code oranje hebben.
 • Als er lokale, beperkende maatregelen gelden of worden ingevoerd zoals het dragen van mondkapjes, een avondklok of sluiting van faciliteiten buiten de accommodatie, zoals de horeca of anderszins. Vakanties.nl heeft daar immers geen invloed op.
 • Als de reis door de hoofdboeker zelf wordt geannuleerd. In dat geval zijn er annuleringskosten van toepassing en zijn deze volledig voor eigen rekening. Wanneer deze annuleringskosten lager zijn dan het reeds betaalde bedrag, dan wordt het restantbedrag teruggestort op jouw rekening. Zijn deze annuleringskosten hoger dan het reeds betaalde bedrag, dan moet het restantbedrag direct na het annuleren worden voldaan.